Alltid något nytt i Prag

Vem älskar inte tjeckiskt öl? För mig finns det inget annat och varje gång jag reser till Tjeckien förundras jag över en ny sort som jag inte visste fanns. Det finns självklart mycket annat att se i Tjeckien och jag gillar verkligen landet i sig.Min favoritstad i Tjeckien är utan tvekan Prag. På många sätt och vis staden som har allt. Vacker arkitektur, coola barer och restauranger och spännande kultur. Prag passar också att åka till oavsett om du reser med fru, barn eller kompisar. Staden är också enormt rolig att åka till även om du reser ensam. För mig har det varit olika nästan varje gång. Första gången var med en kompis och vi hade riktigt kul. Då låg fokus såklart på att festa, vi var unga, men efter hand har mitt intresse för staden Prag bara ökat. Den senaste gången jag var i Prag var med min fru. Det var extra kul eftersom hon aldrig varit där förut och jag fick chansen att leka guide för ett tag och visa mitt breda kunnande om allt från öl till museum. Karlsbron och klocktornet som tittar ut över staden är naturliga blickfång i Prag tycker jag. Oavsett vilken tid på dygnet man går över Karlsbron slås man av vilken vacker stad man befinner sig i. Jag är rätt säker på att många frierier har skett på Karlsbron under årens gång. Klocktornet är häftigt det också, men jag har aldrig varit där uppe vilket jag skulle önska. Gamla stan är enligt mitt tycke en perfekt plats att hänga på. En turistfälla enligt många men helt ärligt tycker jag inte det spelar någon roll eftersom den gamla staden bjuder på såväl god mat och öl som fina gränder och byggnader som är riktigt gamla och ofta har en intressant historia. Min favoritplats i Prag är dock Prag-borgen. Kanske har det att göra med min fascination för riddare som jag hade resan som liten pojke, vem vet, men jag tröttnar aldrig på att besöka den. Det är dessutom kul att ta en ny guidad tur nästan varje gång eftersom varje guide verkar ha specialkunnande om olika bitar och man därför lär sig något nytt varje gång man är där. Prag kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag kommer garanterat att åka dit många gånger i mitt liv igen. Det är ett som är säkert.