Äventyr i Bulgarien

Bulgarien är enligt mitt tycke på många sätt det ultimata mötet mellan öst och väst. Landet ligger i södra delen av kontinenten vilket ger den en avslappnad känsla, där människor lever mer för dagen. Man har idag allt som finns i de västra länderna men man har samtidigt en mycket rik kultur som på alla sätt och vis månar om sin historia. Den första gång jag reste till Bulgarien var det på en äkta charterresa, ni vet en vecka i solen där man inte behöver bry sig om något då allt är förbokat och man till och med får hjälp att checka in på sitt hotell. Bra på många sätt och vis men samtidigt lite småirriterande ibland när man blir behandlad som att man inte kan någonting själv. Nej nu reser jag oftast obokat och tar mig dit jag vill, när jag vill. Det är skönt och ger mig möjligheten att följa min känsla just den dagen. Jag reser alltid in till huvudstaden först och brukar sedan hyra en bil för att upptäcka landet runtomkring. Den här gången när jag åker kommer jag att satsa på den bulgariska kusten. Det är väldigt vackert och där finns många oupptäckta områden. Det är helt klart ett av de billigaste resmålen i hela Europa så fastän bilen kostar mig pengar spar jag massor på att åka till Bulgarien i allmänhet. Jag brukar oftast bo på små vandrarhem eller pensionat som jag hittar efter vägen. Så länge det inte är mitt i högsäsongen så brukar det alltid finnas plats och ofta ingår frukost vilket ju är trevligt och gör det hela väldigt smidigt. Dessutom ger det en chansen att prata mer med lokalbefolkningen då många pensionat och vandrarhemsägare gärna pratar lite extra över en kopp kaffe eller två. Nästa gång jag reser till Bulgarien funderar jag dock på att verkligen slå på stort. Jag har sett otroliga lyxhotell vid kusten i de stora turistorterna och jag vet att många erbjuder all inclusive-alternativ. Det skulle vara intressant att prova det någon gång bara för att veta hur det fungerar och ifall jag gillar det eller inte. Dessutom är det klart att det känns lockande att någon gång ibland få känna sig lite ompysslad, fastän man är man. En vecka i en solstol utan alltför mycket krångel skulle säkerligen göra under för att minska stressen man ibland kan känna.