En inspirerande föreläsning

Hej alla glada läsare!

Nu har vi hela gänget från Itceum varit på konferens och där fick vi höra på en väldigt spännande föreläsning av Torkel Paulsson Krogh som vi varmt kan rekommendera. Torkel är en inspirerande föreläsare och en andlig guru som kan väldigt mycket om buddhismen.

Mindfulness och att vara närvarande i nuet är viktiga komponenter för att både finna ro i tillvaron samt för att de frön man sår som man hoppas ska leda till framgång ska falla i bördig jord.

Torkel berättade att det är viktigt att se det positiva i tillvaron. Ofta när vi scrollar genom flödena i telefonen så ser vi bara negativa rubriker om exempelvis krig, svält, bråk och ond bråd död.

Ett bra tips som Torkel gav oss i publiken är att göra det till vårt uppdrag att hitta en positiv rubrik varje dag. Gärna ska man då föra en slags dagbok eller journal där man antecknar det positiva som man har varit med om varje dag.

Jag som skriver den här bloggen testade att göra det och såg en väldigt positiv artikel om ett företag som installerar laddbox Örebro så att fler i Örebro ska kunna köra elbil. Detta är något som är väldigt positivt för miljön och vår omgivning och det gjorde mig väldigt glad att få läsa detta.

En annan sak som Torkel tipsade om under föreläsningen är meditation. Det är något som jag som skriver den här bloggen tidigare har varit lite skeptisk mot, men vi ska ta till oss det och göra ett ärligt försök här på Itceum.

Vår chef bestämde att vi ska rensa ut ett gammalt förråd för att göra plats för ett nytt meditationsrum dit man kan gå och samla tankarna och få vara en stund för sig själv.

Det ska bli spännande att testa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *